Foredrag og ’talks’ i Elsas baghave

Foredrag og ’talks’ i Elsas baghave – 11. + 17. august 2019 kl. 13.30 – ca. 18.30
Slotsparken, Marienborg Gods, Marienborg Allé 3, 4780 Stege

Velkommen til et par inspirerende, berigende eftermiddage i Elsa Gress’ baghave – den viltre og stemningsfulde slotspark på Marienborg Gods, hvor det hele foregik.
Mød de veloplagte kunstnere, litterater og forfattere, der med vid og bid, personlige erindringer og indsigter går bag facaden og tilføjer nye lag til historien om den ikoniske kvinde med det lynende intellekt og den skarpe pen og tunge. Hvem var hun? Hvad skete der? Og hvordan kan vi bruge Elsa Gress i dag?
Tag gerne madkurven med. Forfriskninger kan købes i cafeen.

Søndag 11. august kl. 13.30

DRAMA og DECENTERDAGE
Skuespillerne Daimi og Jytte Abildstrøm i et muntert tilbageblik på Decenter, samt om Elsas store betydning – både dengang og nu. Billedkunstner Bettina Camilla Vestergaard – en kritisk og poetisk refleksion over historieskrivning, køn, erindring og om, hvorfor Elsa Gress’ tanker og Decenter stadig har relevans den dag i dag. Skuespiller og instruktør Lotte Andersen og dramatiker Alexandra Moltke Johansen – om Elsa anno 2019 – set med unge øjne, kunst, kultur og køn – og om tilblivelsen af operaen ’Myte om Mørke’. NB! Åbent hus i Villa Gress kl. 11.30 – 12.30.


Lørdag 17. august kl. 13.30

MENNESKE og MYTE
Tidl. journalist, anmelder og kronikredaktør på Politiken, Ebbe Mørk om ’mennesket bag myten’ og sit tætte venskab med Elsa Gress. Historiker og filolog David Gress om Elsas forfatterskab mv. Forfatter Knud Romer – om Elsa Gress’ som samfundets vagthund, og debattørens rolle før og nu.
Oplæsning af udvalgte passager fra Elsa Gress’ forfatterskab v. Karsten Pharao.

(Billedkunstner Monica Ritterband, som tidligere har været annonceret som oplægsholder ved arrangementet har desværre meldt afbud.)

Billetpris pr. gang kr. 95,-

 

Det gamle Decenter – i dag Arbejdsrefugiet Villa Gress – åbner dørene for offentligheden d. 11. august i forbindelse med festivalen!

Arrangementet udføres i samarbejde med Litteraturselskabet Nordbrandt.